kirgizistan-turkiye-manas-universitesinde-manas-destani-gunu-etkinlikleri-basla

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde Manas Destanı Günü etkinlikleri başladı

4 Aralık Manas Destanı Günü çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerin ilki, üniversitenin Kasım Tınıstanov Konferans Salonu'nda yapıldı.

30 Kasım 2023 14:36

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Kırgız Milli Manas Tiyatrosu ve Kırgızistan Bilimler Akademisi'nin ortaklaşa düzenlediği programa Kırgızistan Kültür, Spor, Enformasyon ve Gençlik Politikası Bakan Yardımcısı Marat Tagayev, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektör Vekili Baktıgül Kalambekova, öğretim görevlileri, öğrenciler ve kültür-sanat camiasından isimler katıldı. 

Program, Kırgız Milli Manas Tiyatrosu orkestrasının müzik dinletisi ve tiyatro gösterisiyle başladı. Manas Destanı'ndan bazı parçalar okundu, Kırgızistan milli ozanları da Manas Destanı ve Kırgız-Türk dostluğunu dile getiren ozanlık performansı sergiledi. Daha sonra Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nin Kırgızistan Bilimler Akademisi ile birlikte hazırladığı Manas Destanı'nın tematik dizini ve konularını içeren kitabın tanıtımı yapıldı. Projede yer alan Kırgız ve Türk bilim adamları kitapta, kültürel, tarihi ve felsefi bilgileri içeren bir tematik dizin oluşturduklarını ve destanı konularına göre sınıflandırdıklarını belirtti. Ayrıca, 3 ciltten oluşan kitabın, sadece Türk dünyasının değil, aynı zamanda insanlık tarihinin önemli bir parçası olan Manas Destanı'nın anlaşılması açısından önemli bilgiler içerdiği dile getirildi.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'ndeki program, Manas Destanı ve Felsefe konulu panel ile devam etti. 

 

Anahtar Kelimeler: manas destanı, manas destanı günü, kırgızistan-türkiye manas üniversitesi,

Diğer Haberler