kirgizistan-yabanci-yatirimci-ariyor

Kırgızistan Yabancı Yatırımcı Arıyor.

Kırgızistan'da hem devlet hem de özel sektör ülkeye yabancı yatırımcı çekmek için kolları sıvadı.

07 Şubat 2015 14:56


Kırgızistan'daki yatırım fırsatlarını tanıtmak için bu amaçla çeşitli programlar düzenleniyor. Kırgızistan ekonomik gelişimini yükseltmek için adım üzerine adım atıyor.

Kırgızistan öncelikle Rusya, Kazakistan ve Belarus'un oluşturduğu Avrasya Ekonomik Birliğine katıldı. Mayıs ayında da komşusu Kazakistan ile gümrük duvarları kalkacak.

Bu adımları fırsata çevirmek için hem devlet hem de özel sektörle Kırgızistan'a yabancı yatırımcı çekmek için çalışıyor. Bu amaçla uluslararası yatırım fonu düzenlendi. “Büyük İpekyolu-2015” Forumunda hedef yerli işverenle yabancı işvereni buluşturmak ve Kırgızistan'daki yatırım fırsatlarıydı.

Foruma katılan şirket temsilcileri işbirliği imkanlarını görüşürken ağırlıklı olarak tarım-hayvancılık, gıda, inşaat ve enerji sektörü üzerinde konuşuldu.

Organizasyonu TRT Avaz'a değerlendiren şirket yetkilileri Tarihi İpekyolu'nun Çin'den Avrupa'ya uzanan bir ticaret yolu olduğunu hatırlatarak, Kırgızistan'ın bölge ülkeleri arasındaki konumu itibariyle bir yatırım fırsatı olarak görülmesi gerektiğini söylediler.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, yabancı yatırımcı,

Diğer Haberler