kirgizistan-yolsuzlukla-mucadeleyi-surduruyor

Kırgızistan yolsuzlukla mücadeleyi sürdürüyor

Kırgızistan son üç yılda organize suç örgütleri ve yolsuzlukla mücadeleden 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti.

02 Nisan 2024 15:29

Kırgızistan’da hükümetin 2021 yılından bu yana yürüttüğü organize suç örgütleri ve yolsuzlukla mücadele çalışmalarından rekor gelir elde edildi. 

Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev, üç yılda elde edilen toplam gelirin 100 milyar somu, yani 1 milyar doları geçtiğini açıkladı. Kamçıbek Taşiyev, şimdiye kadar Maliye Bakanlığına 40 milyar som aktardıklarını söyledi. Taşiyev, nakit para, taşınır ve taşınmaz mülk olarak el konulan kaynaklarla ilgili olarak da mahkeme sürecinin devam ettiğini belirtti.

Kırgızistan Hükümeti, 2021 yılından itibaren yolsuzlukla mücadelede önemli ilerleme sağladı. Örgütlü suçlar ve yolsuzluk suçları için zamanaşımı şartı kaldırıldı. Yüzlerce dava açıldı, arsa, ev, fabrika gibi yasadışı yollarla elde edilen mülklere el konuldu. Ülkedeki tüm suç örgütlerine operasyonlar yapıldı. Çökertilen suç örgütlerinin elebaşları ve üyeleri hapse atıldı. Lüks arabalardan otellere, çiftliklerden ticaret merkezlerine kadar el konulan yüzlerce mülk, ihaleyle satışa çıkartıldı. 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, yolsuzluk,

Diğer Haberler