kirgizistanda-19-mayis-ataturku-anma-genclik-ve-spor-bayrami-kutlandi

Kırgızistan'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te faaliyet gösteren Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde (KTMÜ) kutlandı.

18 Mayıs 2023 22:22

KTMÜ Cengiz Aytmatov Kampüsü'ndeki Kasım Tınıstanov Konferans Salonu'nda düzenlenen kutlama programı, Kırgızistan ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, katılımcıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele döneminde ülkenin geleceğinin gençler olduğunu söylediğini belirten Ceylan, "Türk gençleri zaman içerisinde çalıştı, çalıştı, çalıştı. Bugün övündüğümüz SİHA'lar, İHA'lar, Gökbeyler, Kaanlar, Kızılelmalar bunun bir göstergesidir." ifadesini kullandı.

Ceylan, bütün emeklerini gençler için harcadıklarını, gençlerin geleceğin teminatı olduğunu vurguladı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Rayev, üniversitenin kurulduğu günden bu yana Türk Cumhuriyetleri arasında nitelik eğitimi ve araştırmacılık çalışmalarıyla öne çıktığını dile getirdi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Rayev tarafından KTMÜ Rektörü Ceylan, Türk Dünyasına Üstün Hizmet Ödülü ile taltif edildi.

Programda, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılına ithafen düzenlenen spor müsabakalarında başarı gösteren öğrencilere, akademik-idari personele ödülleri takdim edildi.

Üniversitenin Türk Dünyası Orkestrası, Kırgızca ve Türkçe repertuvarıyla beğeni topladı.

Kırgız Türk Anadolu Lisesi de 19 Mayıs'ı kutladı

Türkiye'nin Kırgızistan'ın bağımsızlığını 1991'de tanımasından bir yıl sonra başkent Bişkek'te açılan Kırgız Türk Anadolu Lisesi de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Kırgız Türk Anadolu Lisesi hazırlık sınıflarınca "Bişkek Türk Okulu'nda Eğitim ve Öğretim Yıl Sonu Türkçe etkinlikleri" adlı program düzenlendi.

Programda, Cengiz Aytmatov’un "Gün Olur Asra Bedel" adlı eserinden uyarlanan "Mankurt" adlı oyunu sahnelendi.

"Sınav stresi" ve "veli toplantısı" adlı tiyatro oyunlarını da canlandıran öğrenciler, "Bizim Türkümüz", "Hayat Çekilmez" ve "Hayat Bayram Olsa" şarkılarını da seslendirdi.

Program, Türk ve Kırgız öğrenciler tarafından iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla son buldu.

Diğer Haberler