kirgizistanda-bagimsiz-devletler-teskilatinin-birinci-terorizm-ve-ekstremizmle

Kırgızistan'da Bağımsız Devletler Teşkilatı'nın Birinci Terörizm ve Ekstremizmle Mücadele Konferansı düzenlendi

Bağımsız Devletler Teşkilatı'nda dönem başkanlığı yürüten Kırgızistan, teşkilatın Birinci Terörizm ve Ekstremizmle Mücadele Konferansını Bişkek'te düzenledi.

20 Eylül 2023 14:41

Konferansa, Bağımsız Devletler Teşkilatı üyesi olan Kırgızistan, Azerbaycan, Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan ve Belarus’un güvenlik ve istihbarat kurumlarının başkanlarının yanı sıra Şanghay İşbirliği Örgütü, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası kuruluşların temsilcileri de katıldı. 

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev’in açılış konuşması yaptığı konferansta, ayrıca, Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, İnterpol gibi uluslararası kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.

Kamçıbek Taşiyev, konuşmasında, dünyada terör ve radikalleşme tehditlerinin arttığına dikkat çekti. Taşiyev, ilk kez terörizm ve ekstremizmle mücadele konferansını düzenleyerek, güncel tehditlere karşı mücadelede, bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımını desteklemek istediklerini söyledi.

Konferans sonunda katılımcılar tarafından sonuç bildirgesi kabul edildi. Bildirgede, konferans kapsamında terörizm ve ekstremizmle mücadelede bilgi ve tecrübe paylaşımının yapıldığı, Bağımsız Devlet Teşkilatı'na üye ülkelerdeki terör tehditlerinin değerlendirildiği, Afganistan ve Ortadoğu’daki durumdan endişe duyulduğu ve terörle mücadelede çok taraflı iş birliğinin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldığı belirtildi. 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, bağımsız devletler teşkilatı, birinci terörizm ve ekstremizmle mücadele konferansı,

Diğer Haberler