kirgizistanda-bir-ay-surecek-kultur-ve-sanat-turlari-basladi

Kırgızistan'da bir ay sürecek kültür ve sanat turları başladı

Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı, ülkenin tüm bölgelerini kapsayacak kültür ve sanat turlarının başladığını duyurdu.

23 Eylül 2023 15:49

Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı'nın bu çalışması, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un milli kültür ve değerlerin yaygınlaştırılması yönünde aldığı kararlar çerçevesinde başlatıldı.

Proje kapsamında, şehir tiyatroları ve müzik grupları, şehir, köy ve kasabalara turlar düzenleyecek. Başta Bişkek ve Oş şehirleri olmak üzere, ülkenin 7 bölgesindeki kültür merkezlerinde konserler verilecek, tiyatro oyunları sergilenecek ve ses yarışmaları yapılacak.

Söz konusu faaliyetlerin tamamı Kırgızistan Cumhurbaşkanlığınca kültür-sanat alanına ayrılan fonlarla gerçekleştirilecek. Kırgızistan Hükümeti son yıllarda kültür ve sanat alanlarındaki faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Bu kapsamda, Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı'nın bütçesi de üç yıl içerisinde iki katına çıkartıldı. Bakanlık bütçesi bu yıl 6 milyar 280 milyon Soma ulaştı. 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, kültür, sanat, tiyatro,

Diğer Haberler