kirgizistanda-dunya-saglik-gunu-dolayisiyla-benim-sagligim-benim-hakkim-adl

Kırgızistan'da Dünya Sağlık Günü dolayısıyla “Benim Sağlığım - Benim Hakkım” adlı sağlık koşusu yapıldı

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen etkinliğe, siyasetçiler, ülkenin tanınmış sporcuları ve sağlık alanında faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları katıldı.

06 Nisan 2024 16:16

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla Bişkek’te sağlık koşusu düzenledi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından belilrenen “Benim Sağlığım - Benim Hakkım” sloganıyla yapılan koşuya, Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov başta olmak üzere hükümet üyeleri, milletvekilleri, Bişkek Belediyesi yetkilileri, Dünya Sağlık Örgütü Kırgızistan Temsilcisi, sağlık çalışanları ve Bişkekliler katıldı.

Ülke genelinde bir hafta sürecek olan Sağlık Haftasının açılış etkinliği olan ve vatandaşları sağlıklı yaşam hakkında bilgilendirme, hastalıkları önleme konusundaki farkındalık oluşturma ve spora teşvik etme amacıyla yapılan programa, sağlık alanında faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları da katılım sağladı. 


Programda konuşan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, hükümet olarak vatandaşların kaliteli sağlık hizmeti alması, sağlıklı bir hayat sürmesi ve bunun için sağlıklı ve temiz bir çevrenin oluşması için çalıştıklarını söyledi. 

Etkinlikte ayrıca uzman ekipler, sağlıklı hayat ve spor yaparken dikkat edilmesi gereken hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinliğin son kısmında gençler arasında yarışlar düzenlendi, dereceye girenler ödüllendirildi.

Etkinlik, katılımcıların tamamının katılımıyla yapılan toplu koşu ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler: Kırgızistan, Dünya Sağlık Günü,

Diğer Haberler