kirgizistanda-hukumet-enerji-krizini-ele-almak-icin-toplandi

Kırgızistan'da hükümet enerji krizini ele almak için toplandı

2023-2024 sonbahar-kış döneminde enerji sektöründeki hazırlıkların ele alındığı toplantıya Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov başkanlık yaptı. 

16 Eylül 2023 14:47

Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, tüm kabine üyelerinin yanı sıra büyükşehir belediye başkanları da katıldı.

Toplantıda, Enerji Bakanı Taalaibek İbraev, sektöründeki mevcut durum ve kış döneminde hazırlık süreci hakkında sunum yaptı.

Bakan İbrayev, kışın ülkede toplam elektrik tüketiminin 17 milyar 400 milyon kW/saat olacağını, bu ihtiyacın büyük kısmının ülkedeki kaynaklardan karşılanacağını söyledi.

Enerji Bakanı, Türkmenistan, Kazakistan ve Rusya'dan 3,2 milyar kWh enerji ithal edeceklerini belirtti.

Toplantıda konuşan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, kabine olarak kış döneminin başarılı bir şekilde geçirmek istediklerini, aksaklıkların yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınması talimatını verdi. 

Kırgızistan’da,  nehirlerdeki suların azalması, enerji tüketiminin hızla artması ve kapasite eksikliği gibi nedenlerden ötürü 1 Ağustos 2023'ten 31 Aralık 2026'ya olağanüstü hal ilan edilmişi.  

Hükümet, enerji tasarrufu konusunda ülke çapında kampanya başlatırken, diğer yandan yenilenebilir enerji kaynak alanlarının oluşturulması yönünde çalışmalarını sürdürüyor.


 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, enerji,

Diğer Haberler