kirgizistanda-idari-ve-bolgesel-reformlara-iliskin-degerlendirme-toplantisi-yap

Kırgızistan'da idari ve bölgesel reformlara ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı

Hükümetin başlattığı idari ve bölgesel reform sonucunda kamu yönetiminde köklü ve kapsamlı değişimler yaşanıyor. Bugün gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, idari reform sayesinde önemli miktarda mali kaynağın tasarruf edildiği açıklandı. 

29 Temmuz 2023 11:21

Kırgızistan’da hükümet, ülkede uygulanmakta olan idari ve bölgesel reform sonuçlarının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov’un başkanlığında yapılan toplantıya devlet adamları, valiler, belediye başkanları ve yerel idare yöneticileri katıldı. 

Toplantıda konuşan Akılbek Caparov, başlatılan idari ve bölgesel reform pilot projesinin ilk meyvelerini vermeye başladığını, önemli miktarda mali kaynağın tasarruf edildiğini söyledi. Caparov, reformun asıl amacının, vatandaşın sorunlarının çözülmesi, kamu hizmeti kalitesinin arttırılması ve kamu harcamalarının azaltılması olduğunu belirtti.

Kırgızistan’da kamu yönetimi sistemindeki reform 2021 yılında yeni Anayasanın kabul edilmesiyle başladı. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesiyle Bakanlar Kurulu Başkanı aynı zamanda Cumhurbaşkanı yardımcısı oldu.

Cumhurbaşkanlığı ofisi faaliyetlerini yürüten 4 idare kuruldu. Öte yandan, kamu yönetimindeki yeni yaklaşıma uygun olarak yerel idarelerin yetki ve sorumlulukları arttırıldı. Köy idare bölge sayısı azaltıldı. Vatandaşların hizmet almasına ilişkin bilgi ve iletişim sorunlarının üstesinden gelmek için vatandaş bilgileri dijital ortama aktarıldı. 

 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, idari reform, bölgesel reform,

Diğer Haberler