kirgizistanda-kadir-gecesi-yogun-katilimla-idrak-edildi

Kırgızistan'da Kadir Gecesi yoğun katılımla idrak edildi

Kırgızistan'da "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi camilerde düzenlenen programlarla idrak edildi.

06 Nisan 2024 10:02

Kırgızistan Müftülüğünce Bişkek Merkez İmam Serahsi Camisi'nde Kadir Gecesi nedeniyle düzenlenen programa cemaatin katılımı yoğun oldu.

Cemaat, yatsı ve hatimle kılınan teravih namazının ardından Kadir Gecesi programına katıldı.

Sahura kadar namaz kılan cemaat, vaaz ve okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi ve dua etti.

Caminin açık yemekhanesinde cemaatin sahur yapması için dev kazanlarda etli pilav hazırlandı.

Ahıska Türkleri de köy camisine akın etti

Kırgızistan'ın Çuy Bölgesinde Ahıskalı Türklerin yoğun yaşadığı Stepnoye köy camisinde Kadir Gecesi nedeniyle program düzenlendi.

Camiye gelen Ahiska Türkleri ve Kırgızlar, cami avlusunda verilen iftarda oruçlarını açtı daha sonra cami imamlarının vaazını dinledi.

Kadir Gecesi nedeniyle teravih namazının ardından tespih namazı da kılındı.

Türkiye'den gelen din görevlisi Ahmet Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıska Türklerinin ve Kırgızların katıldığı camide Kadir Gecesi nedeniyle program düzenlendiklerini belirtti.

Öztürk, ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptıklarını, cami avlusunda iftarlar düzenlediklerini ve çocuklara Kur'an eğitimi verdiklerini anlattı.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde geleneksel sokak iftar programı düzenlendi

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Cengiz Aytmatov Kampüsü'nde fakülte binaların önündeki sokakta onlarca masa kuruldu.

Türk ve Kırgız bayrakları ile "Sokak iftarına hoş geldiniz" yazılı afişler asıldı ve bazı ağaçlar ramazan fenerleri ile süslendi.

Üniversitenin sokak iftar programına Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanı Dogdurkül Kendirbayeva ve bazı diplomatlar katıldı.

KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Bakan Kendirbayeva ile birlikte yemek servisine katılarak, öğrencilerin tabaklarına yemek koydu.

Yüzlerce üniversite öğrencisinin katıldığı iftarda, mercimek çorbası, etli pilav, tatlı, salata, ayran ve su ikram edildi.

İftar saati öncesinde meydana gelen şiddetli rüzgar ve yağmur endişe yaratsa da iftara dakikalar kala kesilip yerini açık bir havaya bıraktı.

Kırgızistan'da Ramazan Bayramı 10 Nisan'da kutlanacak.

 

Anahtar Kelimeler: Kırgızistan, Kadir Gecesi,

Diğer Haberler