kirgizistanda-kurban-bayrami

Kırgızistan'da kurban bayramı

Kırgızistan'da vekaleten kurban kesimi yapan Türk Kızılayı, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde binlerce ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürdü.

22 Ağustos 2018 20:14

Türk Kızılayı Uluslararası Programlar Müdürü Alper Uluca'nın organizasyonunda, başkent Bişkek yakınlarındaki modern bir kesimhanede kurban kesimi yapıldı.

Uluca, yaptığı açıklamada, atayurdu Kırgızistan'da Kurban Bayramı'nı karşılamaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Kırgızistan'da 300 büyükbaş kesimini gerçekleştiriyoruz. Kurban eti dağıtım faaliyetlerini Büyükelçiliği ile Kırgız Kızılayı ile yapacağız." bilgisini paylaştı.

Türk Kızılayı temsilcilerin gözetiminde kurban etlerini paketleyen kesimhane görevlileri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kırgız Kızılayı'na gönderildi.

Kırgız Kızılayı Merkez Binası'nın otoparkında düzenlenen kurban eti dağıtım organizasyonunda, kurban etleri, Kırgız Kızılayı'nda daha önce kaydını yaptıran ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Organizasyona katılan Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ve eşi Vasiliki Fırat, kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine takdim etti.

- "Türk ve Kırgız ilişkileri her geçen gün ilerliyor"

Büyükelçi Fırat, açıklamasında, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerinin her geçen gün ilerlediğinin altını çizdi.

Fırat, ikili ilişkilerde, Türk ve Kırgız Kızılayları arasındaki iş birliğinin önemine işaret ederek, "Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkiler, her geçen gün çok olumlu bir şekilde ilerleyerek gelişiyor. Kızılaylar arasındaki bu iş birliği de zaten bunun bir göstergesidir. Her iki kuruma da çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türk ve Kırgız dost ve kardeşliğinin en güzel nişaniyesini bugün yaşadıklarını vurgulayan Fırat, "Türk Kızılayı'na çok teşekkür ederim. Her sene olduğu gibi bu sene de Kırgızistan'a geldiler. 300 büyükbaş hayvan kesildi. Dolayısıyla bu çok büyük kesim oldu. Kurban etleri ihtiyaç sahiplerine Kırgız Kızılayı aracılığıyla dağıtılıyor. Bence bu çok güzel bir faaliyet. Biz de bu faaliyetin bir parçası olmaktan eşimle birlikte gurur duyuyoruz." dedi.

- "10 bin kişiye kurban eti dağıtılacak"

Kırgız Kızılayı Başkanı Azamat Bayalinov ise Türk Kızılayı, Kırgız Kızılayı aracılığıyla 10 bin kişiye 24 Ağustos tarihine kadar kurban eti dağıtacağını belirtti.

Türk Kızılayı ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bayalinov, "Kırgızistan'da bugün Türk Kızılayı ile ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtmaya başladık." ifadesini kullandı.

Bayalinov, Türk Kızılayı'nın Kırgızistan'daki düşük gelirli aile bütçelerine bulunduğu katkının öneminin altını çizerken, "Gördüğünüz gibi buraya gelen gerçekten ihtiyaç sahipleri. Bu aileler tasarruf yapacaklar. Et yerine ihtiyacı olan vitaminleri satın alacaklar. Bu doğrultuda çocuklarının gelişimine katkıda bulunacaklar." şeklinde konuştu.

Bazı Kırgız ve Rus kadınların kurban eti almaya bebek ve çocuklarıyla geldiği dağıtımda ihtiyaç sahipleri, Türkiye'ye ve Kızılay'a teşekkür etti.

Kaynak: A.A

 

Anahtar Kelimeler: Kırgızistan, kurban bayramı, Türk Kızılay'ı,

Diğer Haberler