kirgizistanda-olumsuz-hava-kosullari-etkisini-surduruyor

Kırgızistan'da olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor

Kırgızistan’da, geçen hafta sonu başlayan yoğun yağış ve eksi 25’e kadar varan soğuk hava koşulları hayatı olumsuz etkiliyor

21 Şubat 2024 16:59

Kırgızistan’da geçen Cuma günü başlayan yoğun kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Ülkenin kuzey ve kuzeydoğusundaki bazı bölgelerinde yağan karın yüksekliği bir metreyi geçti.
Yoğun kar yağışı, tipi ve çığ nedeniyle bazı köy yolları kapandı, elektrikler kesildi. Otlaklarda kalan hayvanlara ulaşmak için ise köylüler seferber oldu. 

Ülkenin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayan Bişkek-Oş yolunda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına devam ediliyor. Acil Durumlar Bakanlığı, sürücüleri gerekli olmadıkça yola çıkmama konusunda uyarıyor.

Yağışlarla beraber hava sıcaklığının düşmesi de günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Başkent Bişkek’te okullarda dersler, 40 dakika yerine 30’ar dakika olarak yapılıyor. Issık Göl ilinin Aksu ilçesinde ise 4 okul çevrimiçi eğitime geçti.

Kırgızistan Hidrometeoroloji Hizmeti, kar yağışının bazı bölgelerde devam edeceğini, hava sıcaklığının ise, yarından itibaren mevsim normallerine döneceğini açıkladı.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, olumsuz hava,

Diğer Haberler