kirgizistanda-onumuzdeki-iki-yil-icin-egitim-stratejisi-belirlendi

Kırgızistan'da önümüzdeki iki yıl için eğitim stratejisi belirlendi

Stratejide, okul öncesi eğitimden dijital eğitime kadar 7 farklı yönde gerçekleştirilecek reform faaliyetlerinde yer verildi.

11 Mart 2024 12:30

Kırgızistan’da Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Bişkek'te gerçekleştirilen yıllık değerlendirme toplantısında 2024-2026 yılları için eğitim stratejisini açıkladı.Toplantıya, Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, Eğitim ve Bilim Bakanı Dogdurkul Kendirbayeva, yüksek öğretim kurumları rektörleri, il ve ilçe eğitim müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Bakanlar Kurulu Başkanı Caparov, eğitim kalitesinin, ülkenin kalkınmasına doğrudan etki ettiğini söyledi.

Eğitim alanında yapılacak reformların ele alındığı toplantıda, Eğitim ve Bilim Bakanı Kendirbayeva, Bakanlığın 2024-2026 yılları stratejisini açıkladı. Bakan Kendirbayeva, eğitim reformunun 7 farklı yönde gerçekleştirileceğini belirtti. Buna göre, okul öncesi eğitim, eğitim kalitesinin artırılması, eğitim ve öğretimde Kırgız diline öncelik verilmesi belirlenen stratejinin ana başlıklarını oluşturuyor. 

Ayrıca, eğitimde kamu iletişiminin sağlanması, eğitim sisteminin reformu ve mesleki eğitimdeki rekabetin temin edilmesi stratejinin temelini oluşturuyor.

Söz konusu reform faaliyetleri kapsamında, özel statülü devlet üniversitelerinin bütçelerinin artırılması ve desteklenmesi, okul öncesi eğitimde kuponlu eğitim sistemine geçilmesi gibi adımların atılması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, eğitim stratejisi, eğitim,

Diğer Haberler