kirgizistanda-turk-devletleri-teskilati-diasporadan-sorumlu-bakanlar-ve-baskanl

Kırgızistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Diasporadan Sorumlu Bakanlar ve Başkanlar 5. Toplantısı yapıldı

Başkent Bişkek'te düzenlenen toplantıda, Türk diasporalarının potansiyelinin güçlendirilmesi ve iş birliğinin geliştirilmesi konuları görüşüldü.

22 Kasım 2023 14:38

Toplantıya, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev’in yanı sıra Türkiye, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Macaristan’dan göç ve diasporadan sorumlu bakanlar ve yetkililer katıldı.

Türkiye’yi Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren’in temsil ettiği toplantıda, Türk diasporalarının potansiyelinin güçlendirilmesi, sosyal ve kültürel alanlarda desteklenmesi ve diasporalar arası iş birliğinin geliştirilmesi konuları görüşüldü. Ayruca, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin diaspora kurumları arasında tecrübe paylaşımı, kapasite güçlendirme faaliyetleri ve ileriye dönük eylem planı ele alındı. Ekonomiden sosyal konulara, kültürden ticarete diasporaların örgüt üyesi ülkelerin sürdürülebilir ulusal kalkınma planlarına katkısı konuşuldu.

Toplantıda konuşan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Başkanlığın diasporalarla ilgili olarak 160 proje ve faaliyet gerçekleştirdiğini ve elde ettikleri tecrübeleri örgüt üyesi ülkelerle paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, türk devletleri teşkilatı, diaspora,

Diğer Haberler