kirgizistanda-turk-kizilay-haftasi-kutlandi

Kırgızistan'da Türk Kızılay Haftası kutlandı

Kırgızistan'da "Biz birlikte daha güçlüyüz, sensiz olmaz" sloganıyla Türk Kızılay Haftası kutlandı.

03 Kasım 2023 16:04

Başkent Bişkek'teki Ulusal Tarih Müzesi'nde, Türk Kızılayın 155. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan "Hilal-i Ahmer'den Kızılaya 155 Yıllık İyilik Hareketi" adlı faaliyet sunumu yapıldı ve fotoğraf sergisi açıldı.

Türk Kızılay Orta Asya Delegasyon Başkanı Habibe Kalyoncu'nun organizasyonundaki fotoğraf sergisi açılış programına, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, büyükelçilik müşavirleri ve ataşeleri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bişkek Koordinatörü Mehmet Bodur, Kırgız Kızılay Derneği Başkanı Çingiz Cakıpov ve Kırgız Kızılayın gönüllüleri, Ahıska Türkleri ve çok sayıda davetli katıldı.

"Kırgız halkını yardımseverliği ve dayanışma ruhuyla tanıyoruz"

Sergi açılış programında konuşan Doğan, Türk Kızılayın misyonunu anlatarak, Kırgız halkını yardımseverliği ve dayanışma ruhuyla tanıdıklarını söyledi.

Her yıl 28 Ekim-4 Kasım tarihlerinde düzenlenen Kızılay Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını anlatan Doğan, Türk Kızılayın dünyanın birçok coğrafyasında insani yardım faaliyetlerinde bulunduğuna dikkati çekti.

Doğan, Türk Kızılayın, Kırgızistan'da da bu misyonla faaliyetini sürdüğünü belirterek, Türk Kızılay ile işbirliği için Kırgız Kızılayına teşekkür etti.

"Türk halkının merhamet elini dünyaya uzatıyoruz"

Türk Kızılay Orta Asya Delegasyon Başkanı Kalyoncu da "Türk Kızılay, yaklaşık bir buçuk asırdır, Türk halkının merhamet elini büyük bir özveri ile dünyaya uzatmak için ulvi bir görevi yerine getirmektedir." dedi.

Kalyoncu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını ve Türk Kızılay Haftası'nın 155. yılını birlikte kutlamaktan "çifte mutluluk" yaşadıklarını dile getirdi.

Bu hafta, Türk Kızılay olarak, Kırgız Kızılayı ile yardımseverliğin ve dayanışmanın yayılmasını hedeflediklerini ifade eden Kalyoncu, Türk Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde, çocuk yetiştirme yurduna ziyaret, kan bağışı ve öğrencilere yönelik afet eğitimi kampanyası gerçekleştirdiklerini anlattı.

Etkinlikte Türk Kızılay tanıtım filmleri de gösterildi.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, kızılay, sergi,

Diğer Haberler