kirgizistanda-yogun-yagis-hayati-olumsuz-etkiliyor

Kırgızistan'da yoğun yağış hayatı olumsuz etkiliyor 

Birçok ilde onlarca evi su bastı, selden etkilenen yüzlerce ev tahliye edildi.

23 Nisan 2024 18:06

Son 3 günde yağan yağış sebebiyle oluşan sel baskını, Kırgızistan’da hayatı olumsuz etkiliyor. Oş ilinin ardından Talas ilçesinde de olağanüstü durum ilan edildi. Acil Durumlar Bakanlığı, arabasıyla sel sularına kapılan bir kişinin cesedine ulaşıldığını, 17 yaşındaki bir gencin ise yıldırım düşmesi nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Oş ve Talas illerinin yanı sıra Batken ve Calal Abad illerinde de durum ciddiyetini koruyor. Sel suları evleri, iş yerlerini ve ekin alanlarını basarken yollar kapandı, onlarca hayvan telef oldu. Calal Abad’ın Nooken ilçesinde ise 300’e yakın ev tahliye edildi. 

Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri ve sivil savunma ekipleri 21 Nisan’dan bu yana selden etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık, ülkenin tüm bölgelerinde yağışların devam etmesi nedeniyle vatandaşları sel tehlikesine karşı uyardı.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un ofisinden de konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, hasar tespit çalışmalarının ardından selden etkilenenlere gerekli yardımın yapılacağı belirtildi. Ayrıca, olağanüstü durumla mücadele etmek için hem insani, hem mali, hem de teknik imkanların yeterli olduğu ifade edildi. 
 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, yağış, sel,

Diğer Haberler