kirgizistandaki-agitpa-17-sonbahar-toplantisi-sona-erdi

Kırgızistan'daki AGİTPA 17. Sonbahar Toplantısı sona erdi

Kırgızistan Parlamentosunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) 17. Sonbahar Toplantısı sona erdi.

06 Ekim 2018 08:43

AGİTPA Başkanı George Tsereteli'nin yönetiminde başkent Bişkek'te gerçekleşen ve "Orta Asya'da ve ötesinde güvenlik diyaloğu kolaylaştırmak" temasıyla düzenlenen toplantıya, 46 ülkeden 150'den fazla milletvekili katıldı.

Toplantıda, "Güven oluşturma ve bölgesel iş birliği ile sınır bölgelerinde yeni sorunlar ve tehditler ile mücadele", "Akdeniz Forumu: Orta Asya ve Akdeniz Jeopolitik Konumu: Göç, Ticaret ve Çevresel Sorunlar" ile "Güvenli toplulukların oluşturulmasında vatandaşların katılımının sağlanması" başlıklı oturumlar yapıldı.

AGİTPA Daimi Komitesinin toplantısında, parlamenterlerin mevcut uluslararası siyasi meseleleri görüşüldü, özel komitelerin ve temsilcilerin faaliyetleri hakkındaki raporlar ile 2018-2019 yılları için AGİTPA'nın faaliyetleri ve planları hakkında bilgi verildi.

Bu kapsamda AGİTPA'nın gelecekteki toplantılarının yapılacağı ülkeler ve tarihleri belirlendi.

AGİTPA Kış Dönemi Toplantısı'nın, Şubat 2019'da Avusturya'da, AGİTPA 2019 Sonbahar Dönemi Toplantısı'nın da 5-9 Temmuz'da Fas'ta yapılacağı duyuruldu.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, agitpa, sonbahar toplantısı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi,

Diğer Haberler