kirgizistandaki-dunya-gocebe-oyunlari

Kırgızistan'daki Dünya Göçebe Oyunları

Başkent Bişkek’te Üçüncü Dünya Göçebe Oyunları’nın hazırlık konuları ile ilgili toplantı düzenlendi.

21 Haziran 2018 10:53

Başbakan Muhammetkalıy Abılgaziyev’in başkanlık ettiği toplantıya Başbakan Birinci Yardımcısı Kubatbek Boronov ve üst yetkililer katıldı.

Başbakan Abılgaziyev, etkinliğin önemini vurguladı.

Başbakan Birinci Yardımcısı Kubatbek Boronov, hali hazırda oyunların yapılması, yapıların inşası, etkinlikler sırasında güvenliğin sağlanması ve yatırımları çekme konularında çalışmaların yürütüldüğü hakkında bilgi vererek, Türkiye’nin büyük şirketlerinin temsilcileri ile görüşme gerçekleştirildiğini ifade etti.

Boronov ayrıca, "Toplantının ardından, en büyük havayolu şirketi olan Türk Havayolları’nın, Göçebe Oyunları’nın tanıtım videosunu göstereceğine, uçak biletlerine ve uçaklara Göçebe Oyunları logosunu yerleştireceğine ve şirket dergisinde bir makale yayınlayacağına dair anlaşma yapıldığını söyledi. Böylelikle, şirketin yolcuları olan yaklaşık beş milyon insanı da kapsayabiliyoruz. Aynı zamanda, Türk Havayolları sponsorluk desteği sağlayacak ve spor katılımcıları için uçak biletlerinde önemli bir indirim sağlayacaktır.” Dedi.

Başbakan Abılgaziyev, iki yılda bir düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nın üst düzeyde yapılmasını vurgulayarak, “Bu yıl III Dünya Göçebe Oyunları’nın açılış törenine pek çok ülkeden devlet başkanların, uluslararası spor ve kültürel kurumlarının başkanlarının katılmasının beklendiğigi söyledi.

Hükümet Başkanı Abılgaziyev toplantı sonunda Oyunların hazırlıkları konusunda ilgili bakanlıklara bir dizi talimat verdi.

 

Anahtar Kelimeler: Dünya Göçebe Oyunları, Kırgızistan, Bişkek,

Diğer Haberler