kirgizistandaki-sivil-toplum-kuruluslari-ve-is-cevrelerinden-turkiyeye-destek

Kırgızistan'daki Sivil Toplum Kuruluşları ve İş Çevrelerinden Türkiye'ye Destek

Kırgızistan'da, sivil toplum kuruluşları ve iş çevreleri, Türk lirasına yapılan spekülatif atak üzerine Türkiye'ye destek mesajı verdi.

17 Ağustos 2018 14:11

 

Kırgızistan Liberal Demokrat Partisi Başkanı Turdubek Moldobekov da Türk ekonomisinde ve özellikle döviz kurunda yaşanan dalgalanmalarla ilgili, "ABD, Türkiye'ye ekonomik yaptırımlar uygulayarak diz çöktürmeye çalışıyor. Ama Türkiye bundan daha zor günler gördü. Diz çöktüremeyecekler. Türkiye bunun üstesinden gelecektir. Biz kardeş halklar olarak yüreğimizle ve dualarımızla Türkiye'nin yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.

 

Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkan Yardımcısı ve iş adamı Begzada Aliyev de, Türkiye ekonomisinin, önündeki bariyeri kolayca aşacağına inandığını söyledi.

Bu yıl kurulan Türk-Kırgız İşadamları Derneği Başkanı ve iş adamı Muammer Akkaya ise, Türk ekonomisine destek olmak için aldıkları kararları aktarırken, "Kırgızistan'da yaşayan ve çalışanlar olarak, Türkiye'de konut almaya, ihracatçıları bir fazla tır mal almaya, paralarını Türk bankalarına yönlendirmeye ve iki aileyi Türkiye'de tatil yapmaya teşvik ediyoruz." dedi.

Türkiye'den Kırgızistan'a tarım makinesi ihracatı yapan Ahıskalı Türk iş adamı Selim Niyazov, ihracat potansiyelini yükselteceklerini bildirdi.

Türkiye'de eğitim alan Kırgızlar arasında iş birliği ve dayanışmayı artırmak amacıyla kurulan Egemendik Türkiye Mezunlar Derneği Başkanı ve iş adamı Erkinbek Joroyev, Türkiye ekonomisinin Kırgızistan için son derece önemli olduğunu belirterek, "Türkiye gönüllüleri olarak, Türkiye'nin yanındayız." dedi.

Kaynak: A.A

Anahtar Kelimeler: Kırgızistan, Ekonomi,

Diğer Haberler