kirgizistanin-bayragi-degisti

Kırgızistan'ın bayrağı değişti

Kırgızistan’da parlamento tarafından onaylanan, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından da imzalanan ülkenin milli bayrakta değişiklik yapılmasıyla ilgili kanun resmi gazetede yayımlandı. 

26 Aralık 2023 13:39

Ülkede, yurt dışındaki diplomatik temsilciliklerde bugünden itibaren yeni bayrak kullanılacak. Cogorku Keneş tarafından 20 Aralık’ta onaylanan, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından imzalanan ve ülkenin milli bayrağında bazı değişikliklerin yapılmasını öngören kanun teklifi Erkin Too Gazetesi'nde yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Böylece ülke bağımsızlığını kazandıktan sonra 3 Mart 1992’de kabul edilen Kırgızistan Milli Bayrağı, yeni değişiklikleriyle birlikte kullanılacak. 

Resmi gazetede yayınlanan kanuna göre, ülkenin milli bayrağı; ortasında kırk ışınlı güneş ve güneşin ortasında Kırgızların ‘Boz Üyü’nün ‘Tündük’ adının verildiği pencerenin yer aldığı kırmızı dik dörtgen şeklindeki kumaştan hazırlanacak. Bayrağın genişliği, uzunluğunun beşte üçünü oluşturacak. 

Ayrıca, kanuna göre, önceki bayrağın yer aldığı pasaport ve kimlik gibi resmi evrakların tamamı, kullanım süresi sona erene kadar kullanılacak.  Kullanım süresi belirtilmeyen evraklar için ise, ilgili kurumların kararı yayınlanana kadar geçerli olacak. Bakanlar Kurulu da, üç aylık süre içerisinde kendi hukuki ve yasal evraklarını söz konusu kanuna uygun hale getirecek.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, bayrak, resmi gazete,

Diğer Haberler