kirgizistanin-yeni-basbakani-abilgaziyev-oldu

Kırgızistan'ın yeni Başbakanı Abılgaziyev oldu

Kırgızistan Meclisinde yapılan oylama sonucu ülkenin yeni başbakanı 50 yaşındaki Muhammedkalıy Abılgaziyev oldu.

21 Nisan 2018 10:29

Ülkenin siyasi tarihinde ilk kez mecliste güven tazeleyemeyen Başbakan Sapar İsakov'un başındaki koalisyon hükümetinin düşmesinin ardından, parti grup başkanları yeni koalisyonu belirleme çalışmalarını tamamlandı.

Sosyal Demokrat Partisi Grup Başkanı İsa Omurkulov, olağanüstü genel oturumda yaptığı konuşmada, meclisteki mevcut Sosyal Demokrat Parti, Kırgızistan Partisi ve Bir Bol Partisinin oluşturduğu koalisyona, Cumhuriyet-Atayurt Partisinin dahil edildiğini açıkladı.

Omurkulov, başbakanlık görevine meclis dışından Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı İdare Başkanı Muhammedkalıy Abılgaziyev'i adayı göstermeye karar verdiklerini bildirdi.

Hükümet programı ve yapısı tanıtıldıktan sonra meclis, yeni başbakanı, programını, hükümet yapısını ve bakanlar kurulunu ayrı ayrı oyladı.

Toplam 120 sandalyeli meclis genel kurulunda yapılan oylamada, oturuma katılan 115 milletvekilinin tamamı Abılgaziyev'in başbakanlığı için evet oyu kullandı.

Meclisten güvenoyu alan Abılgaziyev, yaptığı konuşmada, "Devletimizin gelişmesine ve kalkınmasına, ülkedeki sorunların giderilmesine yönelik sorulan soruları, uyarı ve eleştirileri dikkate aldım. Ülke ve halkımız için çalışmaya hazırım. Bana ve kabineme güven oyu veren meclise çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, yeni başbakan, Muhammedkalıy Abılgaziyev,

Diğer Haberler