kirim-39-da-doviz-burolari-kapatildi

Kırım'da Döviz Büroları Kapatıldı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren tüm döviz büroları kapatıldı. Rus bankaları, Ukrayna para birimi grivnayı başka para birimleri ile değiştirmeyi durdurdu.

16 Ocak 2015 12:47

1 Ocak 2015 tarihinde Kırım ve Sivastopol’ün Rusya Federasyonu’nun ekonomik, mali, kredi ve hukuk sistemine entegresi ile ilgili sorunların çözülmesi için tanınan geçiş dönemi sona erdi.

Yeni yılla birlikte Kırım'da bir bankaya bağlı olmayan tüm döviz büroları da kapatıldı. Artık döviz alım işlemi sadece bankalarda yapabiliyor. Kırım'da döviz işlemleri için belirlenen kurallar da değişti. Artık döviz almak isteyen kişi, adını ve soyadını yazıp döviz alacak paranın kaynağını yazılı olarak bildirecek..

Döviz bürolarının kapatılma gerekçesi ise Rus mevzuatına uygunluk sağlanması. Rusya Federasyonu Merkez Bankası, 3 yıl önce Rusya’da özel döviz büroları kapattı. Şimdi de Kırım’ın Rusya’ya bağlanmış olması nedeniyle yarımadada da Rus mevzuatının geçerli olduğu vurgulandı. 

Kırımlılar başka bir problem de karşı karşıya. Yılbaşından sonra Kırım’da faaliyet gösteren Rus bankaları, Ukrayna'nın para birimi olan grivnayı satın almayı durdurdu. Kırımlılarda ise, büyük tutarda nakit grivna bulunuyor. Günümüzde Kırım’da grivnayı sadece birkaç banka şubesi değiştiriyor. 

Anahtar Kelimeler: rusya, kırım, ukrayna, para birimi, döviz, grivnayı,

Diğer Haberler