kirim-tatar-surgununun-74-yili

Kırım Tatar Sürgünü'nün 74. Yılı

Ankara'da Kırım Tatar Sürgünü'nün 74. yılında Matem Mitingi düzenlendi.

14 Mayıs 2018 14:21


Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından sürgün şehitlerini anmak, Kırım'ın işgaline karşı haykırmak, Kırım'daki zulmü kınamak ve Kırım Tatar Milli Meclisi'ne getirilen yasağı protesto etmek için Ankara'da Kırım Tatar Sürgünü'nün 74. yılında Matem Mitingi düzenlendi.

2014'ten beri işgal altında olan Kırım için haykıran Kırım Tatarları, sloganlarla hem sürgün kurbanlarını hem de günümüzde kaçırılan, alıkonulan, maddi ve manevi saldırılara uğrayan insanları bir kere daha hatırlattılar. 

Anma programı şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. İstiklal Marşı ve Kırım Tatar milli marşları okunduktan sonra Kırım Tatar sürgün kurbanları için dua edildi. 

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin yaptığı konuşmada "Bugün buraya gelen ve gelemese bile dualarıyla yanımızda olan her kardeşimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Sizlerin bu desteği ile derneklerimiz ve bütün milli kurumlarımız çalışmalarına güven içerisinde devam edeceklerdir. Unutmayın, bizlerin en çok hatırlatılan özelliğimiz inatçılığımız ve güvenilirliğimizdir. İnatla ve durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz ve ant ettiğimiz şekilde Kırım'ı tekrar mutluluk diyarı haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.
 

Anahtar Kelimeler: Kırım, Kırım Tatar Sürgünü, Matem Mitingi, Kırım Tatar Sürgünü'nün 74. yılında Matem Mitingi,

Diğer Haberler