kirim-tatarlarinin-durumu

Kırım Tatarlarının Durumu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Kırım Tatarları Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunarak Simferopol'da protesto mitingi yapmalarının birinci yıl dönümünde oturum düzenlendi.

27 Şubat 2015 13:02

Oturuma Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Devlet Başkanı'nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Temsilcisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Cemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov ve bazı Ukraynalı yetkililerin de katıldı.

Oturumda konuşan Kırımoğlu, Ukrayna'nın bölgeyi yönettiği dönemde Rusya tarafından desteklenen Kırım'daki Rus yanlısı güçlere karşı hiç bir önlem almadığını ve Kırım'da Ukrayna yanlısı gayelerin pekiştirilmesi için girişimlerde bulunmadığını söyledi. Kırımoğlu, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun Kırım'a giden gıda ve enerji kaynaklarına yönelik sevkıyatı durdurması gerektiğini savundu. Kırımoğlu, "Kırım'ın ekonomik durumu, insanları nasıl gıda ve enerji ile temin edilmesinden Rusya sorumludur" dedi. Kırımoğlu, son olarak insanların Rusya'ya ait Kırım'ın, hiçbir geleceğinin olmadığını çok iyi anladığını sözlerine ekledi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov da, Ukrayna yönetiminden, Kırım ile karayolu ve demiryolu ulaşımını yeniden sağlama çağrısında bulundu. 

Anahtar Kelimeler: kırım tatarları, ukrayna, Simferopol, miting, yıl dönümü,

Diğer Haberler