kktc-basbakani-saner-cumhurbaskani-yardimcisi-oktay-ile-gorustu

KKTC Başbakanı Saner, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile görüştü

KKTC Başbakanı Ersan Saner, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile telefonda görüştü. Görüşmede, Cenevre'deki gayriresmi Kıbrıs görüşmeleri ve Türkiye-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü kapsamında yapılacak çalışmalar ele alındı.

30 Nisan 2021 08:49

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede, Cenevre'deki gayriresmi Kıbrıs görüşmeleri ve Türkiye-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü'nün uygulanması üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

Başbakan Saner, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile çok yararlı bir görüşme yaptıklarını belirtti.

Türkiye'nin, KKTC'nin COVID-19 salgınını başarılı bir şekilde geride bırakması, yaşanan ekonomik sıkıntıların aşılması ve egemen, bağımsız KKTC'nin uluslararası alanda hak ettiği yeri alması için kendilerine tam destek verdiğini vurgulayan Saner, bunu sorgulamanın veya bu konuda bazı belirsizlikler yaratmanın doğru olmadığını kaydetti.

Ana vatan Türkiye'nin desteğiyle mayıs ayından itibaren altyapı çalışmalarının başlayacağını ve ülkenin kısa sürede adeta bir şantiyeye döneceğini ifade eden Saner, "Önümüzdeki günlerde protokolün uygulanması ve çalışmaların ivme kazanması için gerekenler mutlaka yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler