kktc-disisleri-bakani-ertugruloglu-ulkesinin-tdtye-gozlemci-uye-kabul-edilme

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ülkesinin TDT'ye "gözlemci üye" kabul edilmesini değerlendirdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na "gözlemci üye" statüsü ile kabul edilmesini memnuniyet ve coşkuyla karşıladıklarını belirtti.

11 Kasım 2022 13:00

Ertuğruloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, KKTC için 11 Kasım'ın tarihi bir gün olduğunu vurguladı.

"KKTC'nin ilanının 39. yılına dört gün kala Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin günden güne yükselen bir güç olan Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliğine kabul edilmesini coşku ve gururla selamlıyorum." ifadesini kullanan Ertuğruloğlu, Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliğine giden sürecin başarıya ulaşmasındaki katkıları dolayısıyla başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Dışişleri Bakanlığına şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Ertuğruloğlu, KKTC Dışişleri Bakanlığı personelini de bu başarının kazanılmasında verdikleri emek ve gösterdikleri çabadan dolayı kutladığını belirtti.

"KKTC'nin tanınması yolunda kazanılan bu başarının Türk ulusuna hayırlı olmasını da dilerim"

KKTC'nin ilk kez Anayasal ismi ile uluslararası bir teşkilata üye olmasının önemine vurgu yapan Ertuğruloğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyeliğimizin başarıyla sonuçlanması KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs konusundaki iki devlet esasına dayanan yeni vizyonun doğru, gerçekçi, bölgesel ve küresel konjonktür ile uyumlu olduğunu teyit etmektedir. Ortak tarih, kültür ve kimliği olan, Türk dilini konuşan Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkelerine gösterdikleri dayanışma için KKTC ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Ertuğruloğlu, bu başarının önemine işaret ederek, "KKTC, Türk Devletleri Teşkilatı’nın temel amaçlarının ileriye götürülmesi ve ortak çıkarların muvaffak olması için için tüm olanaklarıyla katkı koyacak ve aramızdaki iş birliğini, gönül birliğini her daim güçlendirmek için yorulmadan çalışacaktır. KKTC'nin tanınması yolunda kazanılan bu başarının Türk ulusuna hayırlı olmasını da dilerim." ifadesini kullandı.

Diğer Haberler