kktcde-lefkosa-maratonu-kosuldu

KKTC'de "Lefkoşa Maratonu" koşuldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel "Lefkoşa Maratonu" gerçekleştirildi.

22 Ekim 2023 17:36

Türkiye'deki Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da yaşamını yitiren Gazimağusa Türk Maarif Koleji'nin sporcu öğrencilerinin (Şampiyon Melekler) adlarını yaşatmak ve onlar adıyla kurulacak eğitim yerleşkesini ülkeye kazandırmak için Lefkoşa'da yapılan maratonun adı bu yıl "Ülker Lefkoşa Maratonu" oldu.

Maratonun halk koşusu kısmına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, bakanlar, siyasetçiler, sanatçılar ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Halk koşusunu, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı ile Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya birlikte başlattı.

Kentin caddelerinde 4 kilometre koşan katılımcıların tekrar LTB'ye ulaşmasıyla halk koşusu son buldu.

Maratonda genel klasman, kadınlar ve erkekler çeşitli yaş kategorilerinde 10 ve 21 kilometre koşuları KKTC ve çeşitli ülkelerden sporcuların katılımı ile gerçekleştirildi.

"Ülker Lefkoşa Maratonu" sonucunda dereceye giren sporculara ödülleri, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB Spor Kulübü As Başkanı Akın Aktunç, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, Ülker’in temsilcisi Atakom Direktörü Tolga Atakan, KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı tarafından takdim edildi.

Anahtar Kelimeler: kktc, lefkoşa, maraton,

Diğer Haberler