kktcye-tarihi-ziyaret

KKTC'ye tarihi ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli, 46 yıl sonra kısmen açılan Kapalı Maraş'ı da ziyaret edecek.

15 Kasım 2020 13:04

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yeni cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın liderliğinde kuruluşunun 37. yıl dönümünü kutluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'ye doğru yola çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "İstanbul" ile saat 12.20'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'ya hareket etti.

MHP lideri Bahçeli KKTC'ye vardı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bulunduğu uçak KKTC’ye indi. Bahçeli'yi başkent Lefkoşa'daki Ercan Havalimanı'nda yetkililer karşıladı.

Tarihi ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte kutlama programına katılacak. Ankara'nın Lefkoşa'ya desteği bir kez daha tüm dünyaya gösterilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret kapsamında Ersin Tatar ile baş başa görüşecek. İki lider, başta Kıbrıs sorununun çözümü ve iki ülke arasındaki ilişkiler olmak üzere Doğu Akdeniz'deki son gelişmeleri ele alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Bahçeli ile gideceğini açıklamıştı. İki lider Lefkoşa'da, hem kutlama törenlerine katılacak, hem de 46 yıl sonra kısmen açılan Kapalı Maraş'ı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günübirlik ziyaretinde Lefkoşa Acil Durum Hastanesi'ni de açacak. 

Diğer Haberler