kosova-39-da-o-bakan-gorevden-alindi

Kosova'da O Bakan Görevden Alındı

Kosova’da kanlı gösterilere neden olan Kosovalı Sırp Bakan Aleksandar Jablanoviç görevinden alındı.

04 Şubat 2015 09:40

Kosova Başbakanı İsa Mustafa düzenlediği basın toplantısında Topluluklar ve Geri Dönüş Bakanı Aleksandar Jablanoviç’in görevinden alındığını açıkladı.

Hükümetin Kosova’da Sırp toplumu ile işbirliğini geliştirmeyi sürdüreceğini kaydeden Başbakan İsa Mustafa, son günlerde ülkede yasa dışı göç, protesto gösterileri ve grevlerle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, sorunların imkanlar dahilinde çözümlenmesi için olağanüstü çaba harcadıklarını söyledi. Bazı sorunları geçmiş hükümetten devraldıklarını hatırlatan Başbakan Mustafa, yeni iş yerlerinin açılması ile Kosova’dan kaçışları önlemeye çalışacaklarını, grevlere neden olan maaşlara zam yapılmayacağını, bütçenin buna müsait olmadığını belirtti. Başbakan İsa Mustafa 10 dakika süren basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

Görevinden alınan Kosovalı Sırp Bakan Aleksandar Jablanoviç, 1999 yılında Sırp güçleri tarafından evlatları katledilmiş olan Kosovalı annelere hakaret etmişti. Anneleri "vahşi" olarak nitelemesi üzerine Jablanoviç'in istifa etmesi için protesto gösterileri düzenlenmişti. Son olarak düzenlenen protesto gösterisinde polis ve göstericiler arasında çıkan çatışmada 170 kişi yaralanmıştı. 

Anahtar Kelimeler: kosova gösteri, sırp bakan, jablanoviç, kosova gösteri, sırp bakan, jablanoviç,

Diğer Haberler