kosova-cumhurbaskani-turkiyede-arama-kurtarma-calismalarina-katilan-askerlere

Kosova Cumhurbaşkanı, Türkiye'de arama kurtarma çalışmalarına katılan askerlere madalya taktı

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerden etkilenen Hatay'da katıldıkları arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak Kosova'ya dönen Kosova Güvenlik Gücü (FSK) askerlerine, Cumhurbaşkanlığı Askeri Madalyası taktı.

21 Şubat 2023 17:18

Kosova Cumhurbaşkanlığı ofisinde düzenlenen törende konuşan Osmani, Kosova ordusunun, enkazda hayata tutunmaya çalışanları bulmak için yorulmadan çalıştığını ve ihtiyaç sahiplerine tıbbi yardım sağladığını söyledi.

Kosova ordusunun, Türkiye'deki depremzedelere yardım etmeyi sürdüreceğinin altını çizen Osmani, "Ordumuz, ulusumuzu dış tehditlere karşı korumanın yanında, ihtiyaç duyduklarında dost uluslara kararlılıkla destek sağlamaya hazır olduğunu gösterdi. Ordumuz yiğitliği ile tanınır ve Arnavutluk depreminde olduğu gibi Türkiye ve Suriye depremlerinde de zor zamanlarda dost ve kardeş halklara da hizmet ettiğini kanıtlamıştır." ifadelerini kullandı.

Osmani ayrıca birliğe Cumhurbaşkanlığı Askeri Madalyası takdiminin, vatandaşa hizmet için verdikleri yorulmak bilmez çabalarının ve özverilerinin bir takdiri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı da törende yaptığı konuşmada, FSK askerlerinin insanların hayatlarını kurtarmak için zor şartlarda kahramanca çalıştıklarını söyleyerek, "Bizlere yapılan maddi ve manevi yardımlardan dolayı Kosova halkına minnettarız. Bu destek, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşliğin güçlü ve sağlam olduğunu bir kez daha göstermektedir." dedi.

Kosova hükümeti, 6 Şubat'ta, Türkiye'deki uluslararası insani yardım operasyonuna destek amacıyla 36 askerden oluşan FSK birliğini Türkiye'ye göndermiş, 9 Şubat'ta Kosova Arama ve Kurtarma Derneğinden 6 personel ve 10 Şubat'ta 3 ilave personel de bu birliğe katılmıştı.

FSK askerleri, 8 Şubat'ta Hatay'da 2 yaşında bir kız çocuğu ve annesini, 12 Şubat'ta da 45 yaşındaki bir erkek ve 13 yaşındaki bir kız çocuğunu enkaz altından çıkarmayı başarmıştı.

Osmani, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ülkede 8 Şubat'ın ulusal yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Diğer Haberler