kosovada-geleneksel-turk-okculugu-100-yil-kupasi-yarismasi-duzenlendi

Kosova'da "Geleneksel Türk Okçuluğu 100. Yıl Kupası" yarışması düzenlendi

Kosova'da Priştine Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle "Geleneksel Türk Okçuluğu 100. Yıl Kupası" yarışması düzenlendi.

25 Nisan 2023 21:10

İstiklal Marşı'nın yazarı, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un baba ocağı Kosova'nın batısındaki Şuşitsa köyünde düzenlenen etkinliğe, YEE Başkan Yardımcısı Abdullah Kutalmış Yalçın, YEE Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, İstog Belediye Başkanı Ali Nimanaj ile sporseverler katıldı.

YEE Başkan Yardımcısı Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet tarihinin önemli bir mihenk taşı ve değeri olan Mehmet Akif Ersoy'un anısına düzenlenen yarışmanın özel bir anlamı olduğunu söyledi.

Bu tür yarışmaların, genç kuşakların geleneksel Türk okçuluğunu tanımasını ve farklı bir beceri kazanmasını sağlayacağını belirten Yalçın, Kosova ile Türkiye’nin tarihi ve kültürel ortak bağlarının daha da güçlenmesi ve halkların birbirine yakınlaşmasına katkı sunacağına inandığını vurguladı.

Kosova'nın Priştine, Prizren, İpek, Mamuşa ve Mitrovica belediyelerinden gelen kemankeşler 08-13, 14-18 ve 18 üstü yaş kategorilerinde yarıştı ve başarılı olan sporculara davetliler tarafından sertifika ve kupaları takdim edildi.

Etkinlikte ayrıca Şuşitsa Mehmet Akif İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sunulan halk dansları gösterileri ve İstiklal Marşı'nın Arnavutça yorumu büyük beğeni topladı.

Etkinliğin devamında, Prof. Dr. Erkan Göksu tarafından "Geleneksel Türk Okçuluğu ve Kültürel Miras" adlı söyleşi gerçekleştirildi. Ayrıca gün boyunca ebru sanatının uygulamalı tanıtımı da yapıldı.

Diğer Haberler