kultur-ve-turizm-bakan-yardimcisi-mumcu-ozbekistan-kultur-bakani-nazarbekov-ile

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Mumcu, Özbekistan Kültür Bakanı Nazarbekov ile görüştü

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Özbekistan Kültür Bakanı Azadbek Nazarbekov ile bir araya geldi.

30 Eylül 2023 14:50

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te başlayan "İpek Yolu İncisi 15. Taşkent Uluslararası Film Festivali" kapsamında ülkedeki temaslarını sürdüren Mumcu, Kültür Bakanı Nazarbekov ile yaptığı görüşmede taraflar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgili fikir alış verişinde bulundu.

Mumcu, Özbekistan ile kültürel alandaki işbirliğini daha da geliştirmek istediklerini kaydederek, bu çerçevede Türkiye'nin deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.

Nazarbekov ise görüşmede Özbekistan'da son dönemde diğer alanlarda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da önemli adımların atıldığını aktarırken, Türkiye'nin deneyimlerinin kendileri için önemli olduğunu dile getirdi.

Görüşmenin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Mumcu, Türkiye ile Özbekistan arasındaki kültürel işbirliğinin artarak devam ettiğini ifade etti.

Nazarbekov ile iki ülke arasındaki kültür, sanat, sinema, kütüphanecilik ve müzecilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi konularını ele aldıklarını kaydeden Mumcu, görüşmede ayrıca Kültür Karma Komisyon toplantılarının bir an önce gündeme alınması konusunda fikir birliğine vardıklarını aktardı.

Mumcu, Özbekistan ile hem kültürel işbirliği alanında hem de turizm alanında ilişkilerin artarak devam edeceğini dile getirerek, "Biz de Türkiye olarak her konuda destek vermeye hazır olduğumuzu kendilerine ifade ettik. En yakın zamanda da kendilerini ağırlamak istediğimizi belirttik." dedi.

Türkiye'nin 11 şehrinde kültür yolu festivallerinin yapıldığını ve bu festivallere diğer ülkelerden de sanatçıların katıldığını anımsatan Mumcu, gelecek yıllarda Özbek sanatçıların da bu festivallerde yer almasını istediklerini ve bu dileklerini Özbek yetkililere ilettiklerini aktardı.

Anahtar Kelimeler: özbekistan, ipek yolu, film, festival,

Diğer Haberler