kultur-ve-turizm-bakani-yardimcisi-prof-dr-ahmet-haluk-dursun-ilk-resmi-yurtdi

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun ilk resmi yurtdışı ziyaretini Kazakistan'a yaptı.

Ziyareti sırasında Türk Keneşi Turizm Bakanları 4. Toplantısına katılacak olan Dursun, önce Türkiye’nin Astana Büyükelçiliğini ziyaret etti.

08 Ağustos 2018 09:31

Burada Büyükelçisi Nevzat Uyanık tarafından karşılanan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, daha sonra büyükelçilik müsteşarlarıyla bir araya geldi.

Konuşmasına “ortak geçmişimizin bulunduğu bu coğrafyaya sevgimiz her zaman büyüktür” sözleriyle başlayan Dursun, yeniden yapılandırılan Kültür ve Turizm Bakanlığındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Büyükelçi Uyanık da Ahmet Haluk Dursun’un ilk resmi yurtdışı ziyaretini dost ve kardeş ülke Kazakistan’a yapmasının iki ülke arasındaki ilişkilerindeki rolüne değindikten sonra Türk Keneşi Turizm Bakanları arasında gerçekleşecek toplantının Türk dünyası bakımından taşıdığı önemin altını çizdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, Türk Büyükelçiliğinin ardından Yunus Emre Enstitüsü Astana Türk Kültür Merkezini ziyaret etti. Merkezin derslikleri gezerek öğrencilerle sohbet eden Dursun, merkezin kütüphanesiyle de yakından ilgilendi.

Prof.Dr.Ahmet Haluk Dursun, Yunhus Emre Enstitüsü'nün Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli bir rolü olduğunu ifade etti.

Yunus Emre Enstitüsü ziyaretinin ardından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA Astana ofisine geçen Dursun, burada da yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Anahtar Kelimeler: Prof.Dr.Haluk Dursun, Kazakistan, Astana, Türk Keneşi Turizm Bakanları 4.Toplantısı,

Diğer Haberler