kuzey-makedonya-hukumeti-arama-kurtarma-calismalari-icin-turkiyeye-yeni-ekip-g

Kuzey Makedonya hükümeti, arama kurtarma çalışmaları için Türkiye'ye yeni ekip gönderme kararı aldı.

Kuzey Makedonya hükümeti, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları için Türkiye'ye yeni ekip gönderme kararı aldı.

09 Şubat 2023 14:32

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kararın 128. hükümet oturumunda alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Savunma Bakanlığının önerisiyle Kuzey Makedonya Ordusu Özel Operasyonlar Taburu'na mensup yeni 36 kişinin insani operasyonlara katılması adına Türkiye Cumhuriyeti'ne gönderilmesi kararı alındı." ifadesine yer verildi.

Türkiye'deki deprem çalışmalarında yardımcı olmaları için Koruma ve Kurtarma Müdürlüğü mensubu 32 arama-kurtarma yetkilisinin de gönderilmesinin kararlaştırıldığı vurgulanan açıklamada, "Koruma ve Kurtarma Müdürlüğünden elde edilen bilgilere göre, enkazda arama kurtarma için kullanılan özel teçhizat ve söz konusu kişiler ile teçhizatın taşınması için 10 araç da gönderilecek." bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, Üsküp Belediye Meclisi de Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 6 milyon denarlık (yaklaşık 2 milyon lira) nakdi yardım yapılması kararının alındığını bildirdi. Bu nakdi yardımın, Kuzey Makedonya Kızılhaçı üzerinden ulaştırılacağı bilgisi verildi.

Kuzey Makedonya hükümeti, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye acil yardım sağlanması amacıyla 6 Şubat'ta olağanüstü oturum düzenlemişti. Oturumda 40 kişilik arama kurtarma ekibi, arama kurtarmada kullanılan teçhizat, 6 araç, 2 itfaiye aracı, depremzedeler için 10 bin battaniye, 200 sedye ile 2 eğitimli köpek gönderilmesi kararı alınmıştı.

Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Slavjanka Petrovska da arama kurtarma çalışmalarına dahil olmak üzere Kuzey Makedonya Ordusu Özel Kuvvetler Taburu'ndan Türkiye'ye ekip gönderdiklerini açıklamış, söz konusu ekipte 22 Ordu Özel Kuvvetler Taburu mensubunun yanı sıra arama-kurtarma faaliyetleri için eğitilmiş köpeklerin de yer aldığı bilgisini paylaşmıştı.

Üsküp Belediye Başkanı Danela Arsovska ise Türkiye'de deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına dahil olmak üzere Gaziantep'e itfaiye ekibi gönderdiklerini açıklamıştı.

Diğer Haberler