makedonya-39-da-yeni-hukumet

Makedonya'da Yeni Hükümet

Nikola Gruevski başkanlığındaki hükümet güvenoyu aldı.

24 Haziran 2014 10:49

Makedonya'da 28 Nisan'da yapılan genel seçimlerin ardından Başbakan Nikola Gruevski liderliğinde kurulan yeni kabine, meclis genel kurulundan güvenoyu aldı.

İç Makedonya Devrimci Örgütü  Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi  ile Demokratik Bütünleşme Birliği koalisyonu tarafından oluşturulan yeni kabinede 25 bakan görev alıyor. 
Kabinenin güvenoyu almasının ardından bir konuşma yapan  Başbakan Nikola Gruevski, yeni hükümetin önceliklerini ekonomik büyüme ve işsizliğin azaltılması, ülkedeki refah seviyesinin yükseltilmesi, Avrupa Birliği ile NATO üyelikleri, yolsuzlukla mücadele ve etnik gruplar arasında diyalog ve hoşgörünün sağlanması olarak sıraladı.

Hükümetin Yunanistan'la isim sorunu için görüşmelere devam etmeye hazır olduğunu belirten Gruevski, fakat isim değişikliğini içeren Anayasa değişikliğini ve Makedon kimliği ile dil konusunda tartışmaları kabul etmeyeceğini kaydetti.

Makedonyanın yeni Hükümetinde Türkleri  temsilen Türk Demokratik Partisi Gostivar Şube Başkanı Furkan Çako  Devlet Bakanı olarak yer aldı.


Anahtar Kelimeler: Makedonya, Yeni Kabine, Parlamento, Güvenoyu,

Diğer Haberler