mehmet-akif-ersoy-turkmenistan-39-da-anildi

Mehmet Akif Ersoy Türkmenistan'da Anıldı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif’i Anma Haftası dolayısıyla Aşkabat Büyükelçiliği Kültür Merkezinde bir tören düzenlendi.

14 Mart 2017 15:04

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif’i  Anma Haftası dolayısıyla Aşkabat Büyükelçiliği  Kültür Merkezinde bir tören düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan törenin açılışında, Aşkabat Türk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Türkmen Milli Marşı ve İstiklal Marşı seslendirildi.

 Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu, törende yaptığı konuşmada; “Akif, Türk milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğü ve vatanına olan bağlılığını, bayrağa olan sevgi ve hürmetini, milletine olan inancını içselleştirmiş bir fikir adamı, edebiyatçı, bürokrat ve siyasetçiydi.” dedi. 

Öğrenciler, eğitimci ve velilerin katıldığı törende Aşkabat Eğitim Müşaviri Zübeyir Yılmaz’da bir konuşma yaptı.  Akif’in mütevazi kişiliği, ilkeleri ve şiirinin gücü   ile istiklal marşının 12 Mart 1921’de  Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilme sürecini anlatan Yılmaz; Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşı'nın kendisine değil millete ait olduğunu söyleyerek "Safahat" adlı eserine almadığını belirtti.

 Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu bir belgesel gösterimi de yapılan törende; Aşkabat Türk Anadolu Lisesi öğrencileri, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy şiirlerini seslendirdi.


Diğer Haberler