meredov-c5-1-disisleri-bakanlari-toplantisina-katildi

Meredov, “C5+1” Dışişleri Bakanları Toplantısına katıldı

Türkmenistan Dışişleri Bakanı Reşit Meredov, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan Orta Asya+ ABD (C5+1) Dışişleri Bakanları Toplantısına katıldıktan sonra ABD’li mevkidaşı Pompeo ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

04 Şubat 2020 09:57

Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosu Tarafından yayınlanan bültene göre; özellikle sınır yönetimi, ticaret, enerji ve ulaştırma alanlarında işbirliği konularının görüşüldüğü toplantıda Türkmen heyeti; TAPI doğalgaz boru hattı, enerji nakil hatları ve fiber optik iletişim güzergahı ile Türkmenistan-Afganistan-Pakistan demiryollarının yapımındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Toplantıya Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan , Türkmenistan ve Özbekistan  Dışişleri Bakanları ile  Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı katıldı.

Daha sonra Türkmenistan Dışişleri Bakanı Meredov, ABD Dışişleri Bakanı Michael Pompeo ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Afganistan ile ilgili meselelerin yanısıra, bölgesel ortak çıkarlara dayalı  işbirliği konuları ele alındı.

“C5+1” Orta Asya'nın beş ülkesiyle ABD arasında ekonomik ve güvenlik alanlarında, işbirliği mekanizması olarak kurulmuş bir platform özelliği taşıyor.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan Dışişleri Bakanı Reşit Meredov, Özbekistan, Taşkent, “C5+1” Dışişleri Bakanları Toplantısı,

Diğer Haberler