mirziyoyev-rus-mevkidasi-putin-ile-gorustu

Mirziyoyev Rus Mevkidaşı Putin ile görüştü

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Bağımsız Devletler Topluluğu Devlet Başkanları Konseyi toplantısına katılmak için gittiği Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

12 Ekim 2017 11:48

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları Konseyi toplantısına katılmak için gittiği Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında Mirziyoyev, son bir yılda iki ülke arasındaki ilişkilerin belirgin ölçüde geliştiğini, tüm mutabakatların hayata geçirilmekte olduğunu söyledi.

Özbekistan ile Rusya arasındaki stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkilerinin belirli ve yapıcı içerikle zenginleştiğini belirten Mirziyoyev, geçen yıla kadar iki ülke arasındaki dış ticaretin önemli kısmını doğalgazın oluşturduğunu anımsattı.

Mirziyoyev, bugün artık tarım ve tekstil alanındaki iş birliğinin de giderek geliştiğini, askeri-teknik alanda da belirli ilerlemenin görüldüğünü ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin de iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin yılın ilk 8 ayında yüzde 20 arttığını, bu çerçevede tarım sektöründe belirgin artışın görüldüğünü bildirdi.

Putin, Rusya'nın Özbekistan ile tarım ürünleri, sanayi üretimi ve diğer alanlardaki iş birliğini geliştirmek istediğini belirtti.

Görüşmede, sanayi sektöründeki iş birliğinin giderek geliştiği, iş adamları arasındaki ilişkilerin arttığı ve iki ülke halkları arasındaki kültürel-insani ilişkilerin pekiştiği dile getirildi.

Anahtar Kelimeler: Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları Konseyi toplantısına katılmak için gittiği Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi., Özbekistan, Rusya, Putin, Şavkat Mirziyoyev, Bağımsız Devletler Topluluğu, Soçi,

Diğer Haberler