mogolistan-arama-kurtarma-ekibince-hatayda-enkazdan-3-kisi-kurtarildi

Moğolistan arama kurtarma ekibince, Hatay'da enkazdan 3 kişi kurtarıldı

Moğolistan arama kurtarma ekibi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'da sürdürdükleri çalışmaların ilk gününde enkazdan 2'si çocuk 3 kişiyi kurtardı.

09 Şubat 2023 16:23

Moğolistan Acil Durumlar Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 35 kişilik arama kurtarma ekibinin dün ulaştığı Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına başladığı belirtildi.

Moğolistan ekibinin, çalışmalarının ilk gününde enkazdan 2'si çocuk 3 kişiyi kurtardığı aktarılan açıklamada, "Ekibimizce ilk tıbbi yardım hizmeti verildikten sonra bu kişiler hastaneye kaldırıldı." ifadesi kullanıldı.

Moğolistan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Türkiye'ye 35 kişilik arama kurtarma ekibi ve sağlık personeli göndermişti. Arama ve kurtarma ekibi, beraberinde 1500 battaniye, 10 ton konserve et, 2 ton mum ve çeşitli yardım malzemeleri götürmüştü.

Moğolistan Başbakan Yardımcısı Amarsaikhan Sainbuyan, Moğolistan ile Türkiye arasında tarihsel olarak dostane ve geleneksel ilişkilerin geliştirildiğini belirterek, Türkiye'nin, 2010 ve 2016 yıllarındaki ağır kış şartları nedeniyle ülkesine verdiği insani yardımları hatırlatmıştı.

Diğer Haberler