mostarda-turkiye-bosna-hersek-kardeslik-gunleri-etkinligi-duzenlendi

Mostar'da "Türkiye-Bosna Hersek Kardeşlik Günleri" etkinliği düzenlendi

İletişim Başkanlığı, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) destekleriyle Bosna Hersek-Türkiye Kardeşlik Platformunca tarihî Mostar Köprüsü'nde gerçekleştirilen etkinliğe binlerce kişi katıldı.

31 Temmuz 2021 12:48

Mostar çarşısında gerçekleştirilen kortej ile başlayan etkinlikte, Türk kültür ve geleneklerini tanıtmak amacıyla kurulan stantlarda ziyaretçilere şerbet, baklava ve lokum ikram edildi.

Etkinliğe katılan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yaptığı konuşmada, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek “Her iki halkın adını duyduğu zaman içi kıpır kıpır olan, tüyleri diken diken olan bu güzel şehirde bulunmak bizler için bir gurur kaynağı.” dedi.

Çok büyük ve güçlü bir devlet olan Türkiye’nin son günlerde yangınlarla mücadele ettiğini anımsatan Şahin, “Bizler buradayız ama yüreğimiz Türkiye’de, dualarımızla elimizden geldiğince milletimizin, halkımızın, devletimizin yanındayız. Sizlerden de halkım için, ülkemiz için dua bekliyorum.” diye konuştu.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Bosna Hersek ile Türk halkı arasında yüzyıllara dayanan bir tarih ve beraberlik olduğuna işaret ederek Mamak Belediyesi ile Mostar Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalama kararı aldıklarını söyledi.

Türkiye'nin Mostar Başkonsolosu Yaşar Ergün ise Bosna Hersek'in Doğu ile Batı'yı birleştiren bir köprü vazifesi gördüğünü vurgulayarak "Tarihi Mostar Köprüsü hepimizi birleştiren bir dostluk sembolüdür." ifadesini kullandı.

Hersek-Neretva Kantonu Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanı Rasid Hadzovic ise Türkiye ile yapılan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelecek dönemde de geliştirilmesi temennisinde bulundu.

Platform Başkanı Orhan Çakmak da "Türkiye-Bosna Hersek Kardeşlik Günleri" etkinliğinin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

 

Diğer Haberler