oktay-azerbaycanin-ermenistana-teklif-ettigi-anlasma-karsilik-bulmali

Oktay: Azerbaycan'ın Ermenistan'a teklif ettiği anlaşma karşılık bulmalı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Azerbaycan’ın Ermenistan’a teklif ettiği barış anlaşmasının aynı yapıcı anlayışla karşılık bulması yönünde de dostumuz Azerbaycan’ın yanındayız" dedi.

04 Kasım 2022 20:30

Bakü'de temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Azerbaycan’ın Ermenistan'a teklif ettiği barış anlaşmasının aynı yapıcı anlayışla karşılık bulması yönünde de Azerbaycan’ın yanında olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ermenistan ile yürüttüğümüz normalleşme sürecinde, her konuda olduğu gibi Azerbaycan ile yakın iş birliği ve eş güdüm içerisinde hareket ediyoruz. Yarın Şuşa'yı ziyaret ederek orada azatlığı, istiklali soluyacağız. Bölgede istikrar için Azerbaycan ile yakın dayanışma, temas ve koordinasyonumuzu sürdürecek, daima can Azerbaycan'ın yanında olacağız. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resulzade'nin dediği gibi 'Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez.' Cennetmekan Haydar Aliyev'in attığı temeller üzerinde, Prezident Aliyev'in liderliği, Başbakan ve tüm kabine üyelerinin gayretleriyle bu bayrak daha da yukarılara taşınacaktır."

Diğer Haberler