orbandan-cumhurbaskani-erdogana-onumuzdeki-yuzyil-sizin-olacak

Orban'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Önümüzdeki yüzyıl sizin olacak

Macaristan Başbakanı Orban, "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'a) Önümüzdeki yüzyıl için çok büyük bir proje ortaya koydunuz. Önümüzdeki yüzyıl sizin olacak. Buna inandık, anlaşmalar yaptık" dedi.

18 Aralık 2023 19:24

Macaristan Başbakanı Victor Orban, Karmelita Manastırı'nda düzenlenen Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin Altıncı Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Macar Başbakan, ülkesi ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin önemine işaret ederek, "Bugün ilişkilerimizi kapsamlı stratejik işbirliğine yükselttik. Bundan ötesi, daha yükseği var mı bilmiyorum. Diplomatik dilde bunun dostluk ve kardeşlik olarak en güçlüsü olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Vize serbestisi konusunda Türkiye'yi desteklediklerini belirten Macaristan Başbakanı,  "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'a) Önümüzdeki yüzyıl için çok büyük bir proje ortaya koydunuz. Önümüzdeki yüzyıl sizin olacak. Buna inandık, anlaşmalar yaptık." dedi.

"Türkiye olmadan Macaristan'ın güvenliği yok." diyen Orban, "(Türkiye-Macaristan) İlişkileri Geliştirilmiş Stratejik Ortaklık düzeyine yükselttik. Ötesi var mı bilmiyorum. Diplomaside bu, dostluk ve kardeşlik açısından en güçlüsüdür." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: orban, macarisran, erdoğan, anlaşma, budapeşte,

Diğer Haberler