orta-asya-ekonomileri-ozel-programi-speca-finansman-toplantisi

Orta Asya Ekonomileri Özel Programı (SPECA) finansman toplantısı

SPECA üye ülkeleri, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Finansmanı: Entegre Ulusal Finansman Mekanizmalarının Rolü” başlıklı video konferans şeklinde Uluslararası bir toplantı düzenledi.

29 Mayıs 2020 15:23

Toplantıya Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Afganistan ve Azerbaycan’ın da dahil olduğu Birleşmiş Milletler Orta Asya Ekonomileri Özel Programı (SPECA) ülkelerinin bakanlık düzeyindeki heyetlerinin yanısıra, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu temsilcileri, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, UNICEF, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu gibi uluslararası finans kurumlarının temsilcileri  katıldı.

Toplantıda COVID-19 salgınının sosyo-ekonomik etkilerini hafifletmek için alınan finansman önlemleriyle ilgili deneyimler  paylaşıldı  ve bu önlemlerin, entegre ulusal finansman mekanizmalarına dönüştürülerek, uzun vadeli ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin finansmanı ile uyumlu hale getirilmesi konuları görüşüldü. Toplantıda Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov başkanlığında, ilgili bakanlık ve kurumların yetkilileri tarafından temsil edildi.

SPECA üye ülke Dışişleri Bakanları’nın ve  BM ajansları temsilcilerinin konuşmalarında ulusal ekonomilerin finansman programlarının uygulanabilirliğini desteklemek için uluslararası kuruluşlar ve finansal kurumlar tarafından bölgesel düzeyde sağlanan finansmanslara değinildi.

Birleşmiş Milletler Sosyal ve Ekonomik İşler Dairesi Başkanı da pandeminin sosyo-ekonomik sonuçlarını hafifletmek için Uluslararası destek hakkında bir sunum yaptı.

Toplantının sonunda SPECA üyeleri, bir sonuç bildirgesi kabul etti.

Diğer Haberler