orta-asya-nin-ve-turkmenistan-in-ilk-golf-kulubu-askabat-ta-acildi

Orta Asya’nın ve Türkmenistan’ın İlk Golf Kulübü Aşkabat’ta Açıldı

Aşkabat’ın batı kesiminde inşa edilen golf kulübünün açılışı, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından yapıldı.

17 Ekim 2017 15:17

Orta Asya’nın ve Türkmenistan’ın ilk golf kulübü Aşkabat’ta açıldı.

Aşkabat’ın batı kesiminde inşa edilen golf kulübünün açılışı, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından yapıldı. Açılışa Türkmenistan Bakanlar Kurulu üyeleri, milletvekilleri ve devlet erkanı ile Türkmenistan’da bulunan yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Türkmen lider, tesisin açılışında yaptığı konuşmada; “hükümet politikalarında, toplumun fiziksel eğitim ve  spor gereksinimleri ile olimpik hareketin geliştirilmesine özel dikkat gösterildiğini” belirtti.

Tesisin, aktif dinlenme için popüler bir kompleks haline geleceğini ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapacağını vurgulayan Türkmen lider; açılışın ardından, golf sopası ile sembolik vuruş yaptı.

Dünyanın en iyileri arasında Tiger Woods’un ardından ikinci sırada gösterilen  Amerikalı profesyonel golfçü Jack Nicklaus yönetiminde  tasarlanan ve 70 hektarlık alanda kurulu tesiste, yönetim ve işletme birimleri yanında standart 18 delikli golf sahası ve 4 suni gölet bulunuyor.

Tesisin, Orta Asya ülkelerinde açılan, standart ve  açık alandaki ilk golf sahası olduğu bildirildi. Bölge ülkelerinden  Kazakistan’ın Astana şehrindeki, 150 metre yüksekliğe ulaşan ve yaklaşık 10 futbol sahası büyüklüğündeki meşhur “Han Çadırı” içinde de mini bir golf sahası bulunuyor.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Orta Asya, Golf Kulübü,

Diğer Haberler