orta-asya-parlamento-baskanlari-kovid-19-gundemiyle-toplandi

Orta Asya Parlamento Başkanları Kovid-19 gündemiyle toplandı

Orta Asya ülkeleri Parlamento başkanları ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenterler Meclisi Başkanı George Tsereteli arasında Kovid-19 salgını nedeniyle ortaya çıkan krizle ilgili konuların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

10 Haziran 2020 11:49

Dışişleri Bakanlığı basın bürosundan alınan bilgiye göre, Türkmenistan’ın Meclis Başkan Vekili başkanlığındaki heyetle temsil edildiği video konferans toplantısında, Kovid-19 salgını nedeniyle ortaya çıkan krizle ilgili konular görüşüldü.

Bu bağlamda, toplantıya katılan devletlerin hazırlık ve müdahale tedbirlerini artırmaya yönelik karşılıklı yardım ve koordinasyon alanları görüşüldü ve iyi uygulamaların paylaşımı için AGİT Parlamenterler Meclisi Başkanlığı ile düzenli toplantılar yapılması kararlaştırıldı.
Türkmen tarafı, hükümetin ve Türkmenistan Meclisinin; toplumların güvenliğine karşı devam eden tehditlerden korunmak için dünya toplumu tarafından müdahale önlemlerinin oluşturulmasına ve mücadele çabalarının güçlendirilmesine katkıda bulunmaya hazır olduğunu belirtti.
Toplantıda ayrıca, ekonomik kalkınma ve yasama reformlarında, bölgesel işbirliğinin yoğunlaştırılması, AGİT Parlamenterler Meclisine katılımın ve parlamentolar arası diyaloğun arttırılması konularında tedbirler üzerinde de duruldu.

Anahtar Kelimeler: Kovid-19, Orta Asya Parlamento Başkanları, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı,

Diğer Haberler