ortak-tarih-orta-asya-ulkeleri-icin-temel-olmaya-devam-edecek

"Ortak tarih Orta Asya ülkeleri için temel olmaya devam edecek"

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ortak tarih, iyi komşuluk, kültürel ve dinî yakınlığın her zaman Orta Asya ülkelerinin yakınlaşması için temel olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

22 Ağustos 2019 10:28

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tokayev, başkent Nur Sultan'da yapılan ABD'nin Orta Asya ülkeleri Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan ile iş birliğini öngören C5 1 formatlı toplantının ardından, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Cengiz Aydarbekov, Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddinov, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov ve Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile görüştü.

Görüşmede Orta Asya'da entegrasyon süreçlerinin daha da geliştirilmesinin önemini vurgulayan Tokayev, "Ortak tarih, iyi komşuluk, kültürel ve dinî yakınlık her zaman ülkelerimizin yakınlaşması için temel olmuştur ve olmaya devam edecektir. Birinci Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in çabalarıyla Orta Asya ülkeleriyle iş birliği her zaman ülkemizin dış politikasının önceliği olmuştur." ifadelerini kullandı.

Tokayev, bölgede ticaret, yatırım, ulaştırma, kültür ve insani alanlarda iş birliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: kazakistan, ticaret, yatırım,

Diğer Haberler