ozbekistan-39-daki-universiteler-dunya-standartlarinda-egitim-veriyor

Özbekistan'daki Üniversiteler Dünya Standartlarında Eğitim Veriyor

Taşkent Turin Politeknik Üniversitesi her yıl yükselen eğitim grafiğiyle, Orta Asya’nın en önemli üniversitesi olma yolunda emin adımlarla yürüyor.

09 Nisan 2015 16:11

Turin Politeknik Üniversitesi, 2009 yılında Cumhurbaşkanı İslam KERİMOV’un kararı ile Torino Politeknik Üniversitesi’nin işbirliğiyle Taşkentte kuruldu.

Matematik, fizik ve benzeri dallarda sınavla öğrenci alan üniversitenin eğitim dili İngilizce.

Yüksek seviyeli ve dünya standartlarında eğitim programları uygulayan Üniversite, Özbekistan mühendislik hizmetleri altyapısına kalifiye eleman yetiştiriyor. 

Taşkent Turin Politeknik Üniversitesi son dönemde başarılarıyla dikkat çekiyor.

5 yıllık süreçte nitelikli mezunlar veren üniversite, Orta Asya’nın, mühendislik alanında eğitim veren en önemli kurumu haline geldi.

Kore, Rusya ve Almanya üniversiteleri ile de eğitim konusunda işbirliği yapan Turin Politeknik Üniversitesi, sosyal alandaki faaaliyetleriyle de öne çıkıyor. 

Rektör Yardımcısı Alişer AŞUROV, modern eğitimin gerekleri olan bütün şartları ve çalışmaları öğrencilerine sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Alişer :''Makina, Enerji, Endüstri ve İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümlerimizle uygulamalı eğitim vermeye çalışıyoruz. Özbekistan’da faaliyet gösteren uluslararası otomotiv firmaları işbirliği ile üniversitemizde test merkezleri oluşturuldu. Yurtdışından henüz öğrenci kabulüne başlamadık fakat önümüzdeki dönemde bu yönde bir çalışmamız olacak. Ümit ediyoruz ki güzel imkanlar sunan üniversitemizi öğrenciler de çok sevecekler. Önümüzdeki dönem yüksek lisans programımızı da başlatacağız. İlk mezunlarımızı geçen yıl verdik ve yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerimizi İtalya ve Almanya’da anlaşmalı üniversiteler gönderiyoruz'' dedi.

                          
  

Anahtar Kelimeler: taşkent, özbekistan, turin üniversitesi, eğitim,

Diğer Haberler