ozbekistan-cumhurbaskani-mirziyoyev-dunya-etnospor-konfederasyonu-baskani-erdog

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan'ı kabul etti

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından kabul edildi.

08 Eylül 2023 19:57

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamaya göre Bilal Erdoğan, Hive şehrinde düzenlenecek Uluslararası Etnospor Festivali'ne katılmak üzere geldiği Özbekistan'da Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü.

Görüşmede Mirziyoyev ve Erdoğan, ulusal sporların ve halk oyunlarının daha da geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konularında fikir alışverişinde bulundu.

Mirziyoyev, etnosporun yaygınlaştırılması alanında uluslararası işbirliğinin daha da genişletilmesinin önemini vurguladı.

Bilal Erdoğan, Mirziyoyev'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve iyi dileklerini iletti.

Erdoğan, dünyanın 60'tan fazla ülkesinden 2 bine yakın sporcunun katılımıyla Hive şehrinde ilk defa düzenlenecek Uluslararası Etnospor Festivali'ne desteği ve üst düzey organizasyon için Mirziyoyev'e teşekkür etti.

Görüşmede etnosporun yaygınlaştırılmasına yönelik ortak yol haritasını temel alarak eğitim programlarının geliştirilmesi, deneyim paylaşımı, uzman, antrenör ve hakem eğitimi ile gençlerin etnospora yaygın katılımı konularında işbirliğinin genişletilmesi konuları ele alındı.

Görüşme sonrasında Erdoğan, Hive kentinde gerçekleştirilen Etnospor Zirvesi'ne katıldı. Dünya Etnospor Konfederasyonu ve Özbekistan Gençlik Politikaları ve Spor bakanlığı tarafından düzenlenen zirveye Özbekistan Cumhurbaşkanı danışmanı Adil Abdurahmanov, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Özbekistan Gençlik Politikaları ve Spor Bakanı Adham İkramov, Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu ve devlet adamları katıldı.

Bilal Erdoğan, zirvedeki konuşmasında, dünyanın farklı noktalarında 17 ülkede 24 kurumsal üyesi bulunan bir konfederasyon olarak binlerce sporcunun ve kültür insanının farklı etkinliklerde bir araya gelmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bu etkinliklerde katılımcıların, farklı toplumların geleneksel sporları ve oyunları başta olmak üzere el sanatları ve gastronomiye dair birçok unsurunu görme, tanıma ve deneyimleme imkânı bulduğuna dikkat çekti. 

Zirve sonrası iyi niyet anlaşması imzalandı. 

Anahtar Kelimeler: mirziyoyev, etnospor, özbekistan,

Diğer Haberler