ozbekistan-da-10-temmuz-dan-itibaren-tedbirler-sikilastiriliyor

Özbekistan’da 10 Temmuz’dan itibaren tedbirler sıkılaştırılıyor

Özbekistan’da vakaların artmasının ardından Kovid-19'la Mücadele Komisyonu, 10 Temmuz’dan itibaren 1 Ağustos’a kadar karantina tedbirleri sıkılaştırma kararı aldı.

08 Temmuz 2020 20:11

Bu kapsamda, ülkede tüm araçların hareketi yasaklanırken, 65 yaş üstü vatandaşların halka açık yerlerde bulunması ve üçten fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanacak. Devlet kurumları uzaktan çalışma sistemine geçecek.

Alışveriş merkezi, pazar yerleri, spor salonları, havuz, kreş, dershane, kafe ve lokantaların faaliyeti yeniden askıya alınırken, düğün, aile merasimleri ve diğer toplu etkinlikler de yasaklanacak.

Ülkede yürürlükte olan 14 günlük karantina süresi de yeni uygulamaya göre 10 gün olarak belirlendi.

Özbekistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Kovid-19 vaka sayısının 144 artarak 10 bin 982’ye, virüsten ölenlerin sayısının 1 artarak 42’ye çıktığı bildirildi.

Açıklamada, iyileşenlerin sayısının 77 artışla 6 bin 888’e yükseldiği aktarıldı.

Bugüne kadar 1 milyon 200 bin test yapılan ve 70 bin kişinin gözetim altında tutulduğu ülkede 4 bin 52 hastanın tedavisi sürüyor.

Kovid-19'la Mücadele Komisyonu üyesi Prof. Dr. Habilulla Akilov, Kovid-19 hastaları için ayrılan hastanelerdeki yatakların dolduğunu kaydederek günlük vaka sayısının 1000'in üzerine çıkması durumunda ülkedeki sağlık sisteminin iflas edebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Son günlerde günlük vaka sayısının belirgin ölçüde arttığı ülkede bir haftadan beri 300’ün üzerinde günlük vaka tespit ediliyor.

15 Haziran'da tedbirlerin gevşetilmesinin ardından günlük vaka sayılarında belirgin ölçüde artış gözlemlenen ülkede 1 Temmuz itibarıyla bazı tedbirler yeniden sıkılaştırılmıştı.

Diğer Haberler