ozbekistan-da-3-uluslararasi-kitap-fuari-acildi

Özbekistan’da 3. Uluslararası Kitap Fuarı açıldı

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te 3. Uluslararası Kitap Fuarı başladı.

02 Kasım 2022 14:42

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen fuarda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 10’dan fazla ülkeden çok sayıda yayınevi yer alıyor.

Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaşı, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Basın Yayın Birliği Başkanı Mustafa Karagüllüoğlu, Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Ömer Gök, yazar Tufan Gündüz ile Taşkent Büyükelçiliği İletişim Müşaviri Hamdi Turşucu’nun da hazır bulunduğu fuarın açılışında konuşan Özbekistan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Asadcan Hocayev, organizasyonun artık geleneksel hale geldiğini kaydederek, fuarın ülkeler arasındaki kültürel ve bilimsel alandaki iş birliğinin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Hocayev, kitap fuarının farklı ülkelerden gelen kitapçılar ve yayınevleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı için fırsat olduğunu ifade etti.

Açılışta konuşan Odabaşı da dost ve kardeş Özbekistan’da Türkiye’nin yayıncılığının önemli kişileriyle bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Özbekistan’ın kendileri için ayrı öneme sahip olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin gittikçe gelişerek devam ettiğini, bu ilişkilerin pekişmesinde iki cumhurbaşkanı arasındaki dostluğun önemli olduğunu anlatan Odabaşı, "Bu coğrafyalar bizim ata topraklarımızdır. Onun için ata topraklarında, Özbekistan’da bulunmaktan çok bahtiyarım.” dedi.

Fuarda Taşkent Büyükelçiliğinin açtığı stantta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan kitapların sergilendiğini ve bunların arasında Türkçeden Özbekçeye çevrilen kitapların da bulunduğunu dile getiren Odabaşı, Özbek kitapseverleri Türkiye standına davet etti.

Odabaşı, fuara davetlerinden dolayı Özbek yetkililere teşekkür etti.

Fuarın açılışının ardından Büyükelçi Bekar, Türk ve Özbek yetkililerle Türkiye standını gezerek incelemelerde bulundu. Türkiye standında sergilenen kitaplarla ilgili bilgi alan Bekar, fuara katılanlarla fotoğraf çektirdi.

Fuar kapsamında kitap tanıtımları, imza günleri ve söyleşiler düzenlenecek. Bu oturumlarda Ali Odabaşı, Kenan Kocatürk, Mustafa Karagüllüoğlu ve yazar Tufan Gündüz konuşma yapacak.

Diğer Haberler